Nens i ciència

Actualment sembla que la ciència no està de moda. En un món dominat per les marques de roba, la televisió, la publicitat, la música comercial... En un món així se'm fa difícil tenir esperances de que a la ciència i la investigació se'ls hi posin les coses fàcils.

Per això m'agrada treure pit quan parlo del CosmoCaixa, el museu de la ciència de l'Obra Social de La Caixa. Me'n sento orgullós, i m'agrada presumir de que la nostra ciutat tingui aquest meravellós punt de trobada de tot el coneixement humà.



Aquí hi gaudeixen particularment dos tipus de persones: els nens i els científics. Però són realment dos tipus diferents de persones? Què defineix a un científic? La recerca, la curiositat, voler saber més i voler saber la veritat. Però això és precisament el que defineix també als nens. Els nens són científics. Potenciar i alimentar aquesta curiositat o limitar-la i reduir-la és l'elecció que han de fer els pares.



I un científic és també un nen? Dins el CosmoCaixa, sí, no hi ha dubtes. O al menys jo no tinc clar qui s'ho va passar millor, si la meva neboda Laia, que intentava comprovar, experimentar, entendre, asimilar pràcticament tot, o jo mateix, que em sentia com l'home perdut pel desert (la societat que dona l'esquena a la ciència) i troba un oasi (un museu sencer dedicat).

Un científic.


Un nen.


No hem d'oblidar mai els nostres origens.





No estàvem sols: Carmen Cisneros, gran fotògrafa, i l'arqueòloga Marina Sahuquillo, bones amigues, van fer d'aquell dia una jornada encara més especial. Dinosaures, ecosistemes amazònics, el pèndul de Foucault,  el planetari, el laboratori antàrtic del Dr. Antoni Ballester, la tecnologia, l'herència dels avantpassats, la química, la física més bàsica, l'astrofísica més avançada... tot això i molt més va permetre que durant unes hores ens sentíssim uns privilegiats, uns col·legues de les ments més brillants del món, i particularment del més gran de tots: Sir Isaac Newton.










"Baia, baia, unos 100tifikos". Quina millor companyia per fer-se una foto que un Tyrannosaurus rex?


Autoria de les fotos: Carmen Cisneros. Moltes gràcies per cedir-les pel blog!

Comentarios

Publicar un comentario

Entradas populares de este blog

Aythya collaris en Lleida

Fantasmas en la noche

Israel: 23-03-2022, Saxicola maurus y Circus macrourus