miércoles, 31 de enero de 2018

Cabussets al Besòs: floten, jo floto... i tu també flotaràs.

Diumenge dia 28 de gener vaig fer una de les meves habituals passejades pel Parc Fluvial del Besòs, aquest cop pujant des del Molinet (a la banda nord) fins més amunt de la zona d'herba (per la banda sud, després de creuar el riu a mig camí).

A banda de les espècies habituals em vaig endur la sorpresa de la presència de 2-3 cabussets, ocell que a nivell personal jo no havia observat encara al Besòs. Un exemplar va cantar a la part més alta de l'itinerari. Minuts després dos exemplars nedaven a uns metres de distància. Com no, van quedar immortalitzats per la càmera.

Cabusset, Tachybaptus ruficollis, i polla d'aigua, Gallinula chloropus.


La parella de cabussets.


Un dels exemplars acompanyat d'un bell i presumit coll-verd.Passejar pel Besòs implica bàsicament veure ocells macos en un entorn força lleig, un entorn molt humanitzat on la natura treu el cap com pot. El riu ha estat modificat per afavorir l'oci dels humans i també l'abocament dels seus residus. Hi ha força col·lectors i túnels tant a la vora nord com la sud.

Els cabussets floten, jo també floto, tots flotarem dins el col·lector.Amb les pujades d'aigua degudes a les últimes pluges les clavegueres aboquen porqueria de tot tipus. L'aigua amb tota la porqueria va arribar a saltar fins i tot per sobre d'un pontet.


Tornant als ocells, fora dels cabussets el llistat del dia no inclou res d'especial. Però al menys "els comuns" van posar per mi amb una bona llum.

Pinsà comú, Fringilla coelebs.


Cuereta blanca, Motacilla alba.
Mosquiter i mosquit.


El preciós pardal xarrec, Passer montanus.
Concentració de garses, Pica pica.
Xivitona, Actitis hypoleucos. Les marques de les terciàries descarten un macularius... llàstima.

No hay comentarios:

Publicar un comentario